top of page

הקמת נציבות ישראלית לילדים

ועדת הכנסת לזכויות הילד

עיר ידידותית לילדים

מחקרים

תוכנית א.א נאמני זכויות

קבוצת הנשיאות של יוניסף

הועדה לזכויות הילד של הלשכה לעורכי דין

EndViolence#

top israel

ההיסטוריה של יוניסף בישראל

 

השורשים של UNICEF מובילים לד"ר לודוויג רייכמן, רופא יהודי ונציג פולין באו"ם. הוא האמין שהקמת ארגון  סיוע הומניטרי לילדים שאיבדו את בתיהם, ומשפחותיהם תהיה חיונית לשיקום הקהילה הבינלאומית לאחר מלחמת העולם השנייה. האו"ם הקים את יוניסף באופן רשמי בשנת 1946 וד"ר רייכמן שימש עד לשנת 1951  כיו"ר העולמי הראשון שלה.

 

עם הקמתה של מדינת ישראל בשנת 1948, יוניסף היה בין הסוכנויות הבינלאומיות הראשונות  שסיפק סיוע הומניטרי למדינה הצעירה. יוניסף ספק מנות מזון יומיות, שמיכות, ציוד רפואי, עבור חצי מיליון אימהות וילדים במשך 18 חודשים. תכנית החיסונים של יוניסף בישראל בתחילת שנות ה 50 הייתה הגדולה וראשונה מסוגה באזור. באותן שנים, יוניסף גם סיפק סיוע כלכלי וטכני להתפתחות תעשיית החלב בישראל.

 

ההיסטוריה של יוניסף בישראל החלה פרק חדש, עם הפיכתה של ישראל למדינה מתועשת בשנות ה-60. הקרן הישראלית למען יוניסף  הוקמה על ידי הגב' זנה הרמן בשנת 1969, הגב' הרמן שימשה גם כנציגה של ממשלת ישראל לוועד המנהל העולמי של יוניסף. בתפקידה זה קיבלה בשנת 1965 את פרס נובל לשלום בשם יוניסף.

 

למרות מעמדה של ישראל כמדינה תורמת, המדינה המשיכה לקבל סיוע מיוניסף במקרי חירום. לאחר מלחמת יום הכיפורים בשנת 1973, יוניסף סיפק סיוע לשיקום גני ילדים שנהרסו. יוניסף גם סיפק תמיכת  בטיפול פסיכולוגי לילדים בתל חי שבצפון הארץ בעקבות מלחמת לבנון השנייה בשנת 2006 ובדרום הארץ נפתח מרכז חוסן לסיוע פסיכולוגי בחורף של 2008 בשדרות.

מדיניות וממשל
ועדת הכנסת לזכויות הילד

יוניסף ישראל משתתפים פעילים בדיוני הוועדה לזכויות הילד בכנסת בה משמיעים בני הנוער של יוניסף את דעתם, מגישים ניירות עמדה לשיפור ושינוי, כמו גם שותפים פעילים לטובת קבלת החלטות הנוגעות להם.

הקמת נציבות ישראלית לילדים

נציבות לילדים ולנוער הינה אחד מהאמצעים ליישום האמנה הבינלאומית לזכויות הילד. האמנה בדבר זכויות הילד היא הכלי הבינלאומי הראשון המחייב משפטית לשלב את מכלול זכויות האדם בעבור ילדים ומתבגרים: אזרחיות, תרבותיות, כלכליות, פוליטיות וחברתיות . בשנת 1989, החליטו מנהיגי העולם כי הילדים זקוקים לאמנה מיוחדת עבורם. המנהיגים רצו לוודא כי העולם יכיר בזכאותם של ילדים לזכויות אדם.

מחקרים

קבוצת הנשיאות של יוניסף בישראל הנה משתתף פעילה בדיוני הוועדה לזכויות הילד בכנסת בה משמיעים בני הנוער של יוניסף את דעתם, מגישים ניירות עמדה לשיפור ושינוי ובכלל הנם שותפים פעילים לטובת קבלת החלטות הנוגעות להם.

עיר ידידותית לילדים

היוזמה של ערים ידידותיות לילדים הושקה בשנת 1996 כפלטפורמה לקידום אג'נדה של זכויות ילדים, הן בעולם המתפתח והן בעולם המתועש. בשנת 2000 הוקמה המזכירות הבינלאומית של היוזמה והיא ממוקמת במרכז המחקר "Innocenti" של יוניסף, בפירנצה, איטליה. המזכירות מקדמת מחקר וניתוח של אסטרטגיות ופרקטיקות ליישום זכויות ילדים ברמה לוקאלית וכן פועלת לשיתוף ידע וניסיון בתחום. התכנית פועלת בכ-1,000 רשויות מקומיות ברחבי העולם. 

ילדים ונוער
קבוצת הנשיאות של יוניסף

נוער למען יוניסף הינה תוכנית משותפת למשרד החינוך, הפיקוח על זכויות התלמיד ו UNICEF ישראל. התוכנית פועלת להשמעת קולם של בני נוער והשתתפותם בתהליכי קבלת החלטות הנוגעות אליהם בהתאם לאמנה הבינלאומית לזכויות הילד. חברי התוכנית משתתפים בדיוני וועדת הכנסת ומשמיעים את קולם.

הקבוצה בנויה מעשרות בני נוער מתנדבים מרחבי הארץ שעוסקים בלמידה, ניתוח ומחקר מעמיק של נושא זכויות הילד ברוח האמנה הבינ"ל לזכויות הילד והתאמתה לחברה הישראלית.

קבוצת האיכות הזאת מקיימת מפגשים פעם בחודש ופועלת לקידום נושא זכויות הילדים בחברה הישראלית הן בצורה של חקר וניתוח סוגיות שונות, כתיבת ניירות עמדה וייצוג הקרן הישראלית למען יוניסף והאגף לפיקוח על זכויות התלמיד במשרד החינוך בפורומים שונים של מקבלי החלטות כגון: הוועדה לזכויות הילד בכנסת ישראל, דיונים במשרד החינוך, פורומים בנושאי זכויות ועוד.  

תוכנית א.א נאמני זכויות

תוכנית א.א* נאמני זכויות, היא תוכנית ייחודית שפותחה על ידי משרד החינוך בשיתוף יוניסף ישראל בהתאם למודלים בינלאומיים של יוניסף.

ייעודה של תוכנית א.א* נאמני זכויות הוא להקים קבוצות של מנהיגות בני נוער ביישובים שונים, שתפקידם להעלות את המודעות לנושא זכויות ילדים ובני נוער ולפעול למען יישום ומימוש זכויות אלו בעיר/יישוב.

התוכנית א.א* נאמני זכויות משמשת כתוכנית לפיתוח אחריות אזרחית, מחייבת את בני הנוער לקחת אחריות ולבצע יוזמה משמעותית  ביישוב, יוזמה שיש לה השפעה על חייהם ומימוש זכויותיהם של ילדים ובני נוער אחרים.

* - אחריות אזרחית

סנגור ציבורי

אלימות נגד ילדים נמצאת בכל מקום. אבל אנשים נוטים להעלים עין. אלימות נגד ילדים מסתתרת מאחורי דלתות סגורות. היא בלתי נראית.

לכל הילדים יש את הזכות לחיות חופשיים מאלימות. אלימות שפוגעת בצמיחה הפיסית והנפשית שלהם. אלימות המחזירה אחורה כל חברה.

אם כל זאת, אלימות נגד ילדים ניתן למנוע לחלוטין כאשר אנשים מתאחדים יחד ואומרים שזה לא מקובל. כשהם הופכים את הבלתי נראה לנראה.

הצטרף לתנועה העולמית EndViolence# נגד ילדים.

#EndViolence
הועדה לזכויות הילד של הלשכה לעורכי דין
יוניסף ישראל בתקשורת
יוניסף ישראל בתקשורת

יוניסף מכיר בכוחה של התקשורת להביא את מסריו לקהלי מטרה חשובים בכל העולם.

גם המטה הראשי של יוניסף וגם סניפיו בארצות השונות נעזרים בתקשורת:

 

• על מנת לעורר מודעות למצוקתם של ילדים באיזורי אסון ומצוקה בעולם. 
• על מנת לקדם את הפצת האמנה הבינלאומית להגנת הילד ואת מימושה. 

• על מנת ליצור תהודה ליוזמות השונות שהארגון נוקט כדי לסייע לילדי העולם.

 

יוניסף מפיץ, גם לתקשורת וגם לשותפיו הרבים, מידע שוטף על פעילותו, עדכונים על אירועים רלוונטיים, דו"חות ופרסומים הנוגעים לזכויות ילדים בעולם.

באתר יוניסף ישראל ניתן למצוא אינפורמציה על אירועים שהארגון יזם או לקח בהם חלק, על הופעותינו בדיוני הכנסת, בסימפוזיונים או ימי עיון, קישורים לכתבות על יוניסף בתקשורת הישראלית, ועוד.

bottom of page