ההתפרצות החמורה ביותר של אבולה (EVD) בהיסטוריה ממשיכה להרוס קהילות במערב אפריקה.
ארגון UNICEF מעריך כי 9.8 מיליון ילדים ובני נוער מתחת לגיל 20 חיים בגינאה, סיירה לאונה וליבריה, מדינות בהן העברת המחלה נפוצה ואינטנסיבית. מבין אלו 2.9 מיליון מתחת לגיל חמש.
UNICEF מעריך כי כ- 10,000 ילדים איבדו את הוריהם (אחד או שניהם) כתוצאה ממחלת האבולה. קיים סיכון ממשי של התפשטות המחלה למדינות נוספות כגון: בנין, בורקינה פאסו, קמרון ועוד. בנוסף, ניגריה וסנגל כבר היו תחת התפרצות הנגיף אך כעת הפכו לחופשיות מאבולה.
ההתפשטות המהירה של האבולה במערב אפריקה הוחרפה באמצעות מערכות בריאות חלשות והקפדה ירודה של היגיינה ותברואה. בנוסף, מנהגי הקבורה אינם בטוחים וחוסר הבידוד והטיפול המוקדמים יוצרים הדבקה מהירה.
חוסר תפקוד המערכות לעקוב ולמסך את מי שהיה במגע עם אדם נגוע במדינה ומחוצה לה הפך את ההתפרצות לקשה יותר לשליטה. העובדה כי מספר מרכזי בריאות הצליחו לבודד ולטפל בכמה מקרים עדיין לא תורמת מספיק לעצירת העברה נרחבת ומתמשכת.
אבולה היא מחלה חדשה באזור ולקהילות שנפגעו. אנשיי רופאה מקומיים רבים שהגיבו להתפרצות בתחילה, עשו זאת ללא הידע והיכולת הנדרשים ובכך, שמו את עצמם ואת החולים בסיכון.
הממשלות, בשיתוף עם האו"ם, ארגונים בינלאומיים וארגונים לא ממשלתיים הגיבו להתפרצות האבולה מאז מרץ 2014. באוגוסט 2014, ארגון הבריאות העולמי (WHO) הכריז על התפרצות האבולה " דאגה בינלאומית בשעת חירום לבריאות הציבור".
על מנת לחזק את המאמצים הלאומיים בכדי לעצור את ההתפרצות ולספק טיפול לאוכלוסיות המושפעות, נקבעה משלחת של האום לאבולה. המטרה, תעדוף פעולות על מנת לעצור את העברת המחלה, למשלחת הוקצתה אחריות לטיפול הקליני ולניטור של מספר חולי אבולה לארגון הבריאות הבינלאומי, באחריות UNICEF, מעורבות קהילתית הכוללת מרכזי טיפול קהילתי ושינוי התנהגותי. IFRC לקח על עצמו את האחריות להבטחת נהלי לויה וקבורה בטוחים.