top of page

בשנת 2015, חדשנות הינה חיוניות לילדי העולם. האתגרים מעולם לא היו גדולים או מהירים יותר – עיור, שינויי אקלים, מחסור בהזדמנויות תעסוקה, מערכות חינוך כושלות ופערים טכנולוגיים עמוקים. עם זאת, התשתית הגלובלית החדשה שנוצרה יכולה להתמודד עם אתגרים אלו. זוהי תשתית של פתיחות, של שיתופי פעולה מעבר לגבולות, של חיפושים וחדשנות להון עצמי.

אנו רואים, ב 135 מדינות בעולם, אנשים צעירים בוחנים ומזיזים גבולות של אפשרויות ושל יצירת עתיד אותו הם רוצים. העתיד מופיע במקומות בהם UNICEF נמצא עוד לפני שהוא קורה – "צפון גלובלי".

בשנת 2015, יותר מאשר אי פעם, אנו חיים בעולם בו יצירה ושיתוף הזדמנויות קיימות בדרך שונה, מחידושים בכסף נייד בקניה, לרישום לידה בניגריה, לסוגים חדשים של למידה והוראה בארגנטינה – העולם מחובר.

גישה למידע היא יסוד לחדשנות להון עצמי. השינוי הגדול ביותר שאנו צריכים לטפח, ושכבר קורה במקומות מסויימים, הוא הדחיפה לקבל גישה למידע, הזדמנויות ובחירה, לאוכלוסיות החלשות ביותר. זה ביסודו עומד בבסיס החדשנות – כיון שבלי גישה למידע צעירים מרגישים חנוקים ובעלי סיכון.

 

חדשנות UNICEF מורכבת מהדברים הבאים:

 

  1. יחידת חדשנות בניו יורק שתומכת בתוכניות UNICEF בקרקע ובארגון בכללותו באמצעות שילוב של טכנולוגיה, עיצוב וחשיבה שיתופית עם המגזר הפרטי והאקדמיה.

  2. מרכז חדשנות בניירובי שמזהה ומבצע בדיקות שטח לחידושים ושדרוגים.

  3. רשת בסן פרנסיסקו שמקיימת שותפויות עם מגזר הטכנולוגיה ותעזור לחברות סטארט אפ בעלות חדשנות חברתית.

  4. קבוצת חדשנות סביב נושא האספקה בקופנהגן אשר עובדת בשיתוף פעולה עם המגזר הפרטי ושותפים אחרים בנושאי היצע וחדשנות מוצר.

  5. רשת של 14 מעבדות חדשנות בעולם (מארמניה עד לזמביה) שמפגישה בין המגזר הפרטי, האקדמיה והמגזר הציבורי לטובת פיתוח פתרונות לבעיות חברתיות מרכזיות ולהבטיח שאנו תמיד צופים רעיונות חדשים ממקומות בלתי צפויים.

חדשנות

bottom of page